Monday, July 13, 2009

Stanje na putevima

Prema podacima kojima raspolaže AMSS, na širem području Srbije preovlađuje vedro vreme bez padavina. Vidljivost je uglavnom dobra, osim na područjima Požege, Sjenice, Zlatibora i Vranja, gde beležimo jutarnju maglu.
    Intezitet saobraćaja je pojačan na važnijim i frekventnijim putnim pravcima, a posebno  na delovima auto-puteva koji od Subotice (E-75) i Šida (E-70) vode, preko Beograda, ka Nišu i dalje ka Preševu i Dimitrovgradu, zatim na Ibarskoj magistrali kao i na izlazima iz većih gradskih sredina.
    Zbog radova na popravci mosta preko reke Crni Timok, na magistralnom putu M-5 Paraćin-Zaječar, na delu između Selišta i Gamzigradske banje, koji se nalazi neposredno pre ulaska u tunel, saobraćaj je potpuno obustavljen do utorka, 14.07.2009., do 17 časova.   

U okviru redovnog održavanja autoputa E-75, do 17.07.2009.god, kod petlje Mali Požarevac,  skretanje za Mladenovac, radi se na nadvožnjaku iznad autoputa. Zbog izvođenja radova, zatvorene su brze (preticajne trake) u oba smera autoputa, pa se saobraćaj obavlja zaustavnim i voznim trakama. Na samom nadvožnjaku kolovoz je sužen, pa se vozila naizmenično propuštaju jednom kolovoznom trakom.

    Zbog radova na zameni dilatacionih spojnica na mostu preko reke Osanice na autoputu E-75, izvršena je izmena režima saobraćaja na navedenoj deonici, odnosno, saobraćaj se obavlja dvosmerno, voznom i zaustavnom kolovoznom trakom u smeru Niš-Beograd. Prema najavi putara, radovi će trajati do 17.08. 2009. god .
               Zbog radova na sanaciji mosta preko reke Skrapež, potpuno je obustavljen saobraćaj na obilaznici oko Požege, koja je deo magistralnog puta M-5 Čačak-Užice. Saobraćaj se preusmerava kroz Požegu, a na obilaznici oko Požege će biti u potpunom prekidu do kraja jula.
    Radi se na sanaciji tunela "Stara Straževica", u okviru rehabilitacije kružnog puta oko Beograda R-251. Zbog radova, ovaj tunel će biti zatvoren za saobraćaj do 03.09.2009.
    U klisurama i usecima, odnosno pored kamenih kosina, moguća je pojava odrona, posebno duž Đerdapske i Ibarske magistrale, kroz Sićevačku, Grdeličku i Drensku klisuru. Ekipe putara ih redovno uklanjaju, ali se vozačima preporučuje da voze oprezno i sporije, posebno na delu Đerdapske magistrale od Golupca do Đerdapske brane, gde su odroni najizraženiji.

No comments:

Post a Comment