Thursday, August 6, 2009

AMSS

Prema podacima kojima raspolaže OC AMSS, na  širem području Srbije preovlađuje oblačno vreme sa povremenom kišom i pljuskovima,  tako da vozače očekuju suvi do mestimično vlažni kolovozi. 
    Intezitet saobraćaja je pojačan na važnijim i frekventnijim putnim pravcima, a posebno  na delovima auto-puteva koji od Subotice (E-75) i Šida (E-70) vode, preko Beograda, ka Nišu i dalje ka Preševu i Dimitrovgradu, zatim na Ibarskoj magistrali kao i na izlazima iz većih gradskih sredina.
    Zbog radova na modernizaciji i rekonstrukciji pružnog prelaza, na regionalnom putu R-106 Stara Pazova- Golubinci, od subote 08.08. u 16,00 časova do nedelje 09.08.2009.godine do 22,00 časova saobraćaj će biti u potpunosti obustavljen.
    Zbog radova na popravci mostova preko reke Crni Timok, na magistralnom putu M-5 Paraćin-Zaječar, na delu između Selišta i Gamzigradske banje, saobraćaj će biti potpuno obustavljen do petka, 14.08.2009., u 17,00 sati. Za vreme dok traje potpuna obustava saobraćaja, vozači mogu da koriste sledeće alternativne pravce: vozači koji idu iz Paraćina za Zaječar, Negotin ili Knjaževac, mogu da koriste alternativni put od Selišta ka Boru, pa preko Nikoličeva za Zaječar i dalje. Vozači koji idu iz Knjaževca, Negotina i Zaječara ka Paraćinu, mogu da koriste regionalni put Zaječar-Boljevac, preko Lubnice, i dalje ka Paraćinu ili napred navedeni pravac Zaječar-Bor (preko Nikoličeva)-Selište i dalje ka Paraćinu.

    Na najfrekventnijim graničnim prelazima, zadržavanja putničkih vozila su:
od 15 do 30 minuta u oba smera.

    U klisurama i usecima, odnosno pored kamenih kosina, moguća je pojava odrona, posebno duž Đerdapske i Ibarske magistrale, kroz Sićevačku, Grdeličku i Drensku klisuru. Ekipe putara ih redovno uklanjaju, ali se vozačima preporučuje da voze oprezno i sporije, posebno na delu Đerdapske magistrale od Golupca do Đerdapske brane, gde su odroni najizraženiji.

No comments:

Post a Comment