Tuesday, December 23, 2008

Muke pred šalterima

Ako ste umorni od čekanja pred šalterima i neizvesnosti da li će vam trebati još jedan dan da biste dobili ličnu kartu, vozačku dozvolu, ili, recimo, građevinsku dozvolu, pravo mesto za vas je Formular.rs, internet sajt koji do detalja objašnjava šta vam je od papira neophodno za dobijanje određenih dokumenata i koliko neka usluga košta.

Na ovom sajtu ćete pronaći korisne informacije o tome koja je državna ustanova zadužena za vaš problem, koliko vam je vremena potrebno da biste završili posao, na koji žiro račun bi trebalo da uplatite taksu, i da li je lično prisustvo prilikom podnošenja zahteva neophodno ili ne. Administratori pozivaju građane da savetima i iskustvima daju doprinos ovom korisnom portalu.

Cilj sajta koji je počeo da radi pre mesec dana je da građani ne moraju više puta da odlaze u organe državne uprave i druge institucije, već da pre nego što predaju dokumenta, pronađu sve informacije na ovom portalu. Namera je da građanima Srbije i pravnim licima omoguće da brže, efikasnije i uz manje stresa obave poslove vezane za državnu administraciju i time skrate proceduru.
Da li će i u kojoj meri portal biti efikasan zavisi i od građana.
- Ako ste nekada imali problem prilikom vađenja vozačke dozvole, to iskustvo preko našeg sajta treba da podelite sa drugima, da ponudimo rešenje kako se to više ne bi ponavljalo - objašnjava Zoran Torbica, jedan od administratora.
Portal već ima 130 članaka i stranica.

No comments:

Post a Comment