Tuesday, December 23, 2008

Zabava za vreme raspusta


Zimski raspust sve je bliži, a osnovci i srednjoškolci tokom praznika će imati priliku da se posvete rekreaciji i desetini sportova. Učenici će uz đačku knjižicu moći besplatno da plivaju, klizaju, uče streljaštvo, igraju fudbal i košarku, vežbaju ples, ali i steknu nove veštine u mnogim radionicama. Iz Sekretarijata za sport i omladinu kažu da je u ponudi oko 70 sportsko-rekreativnih programa, koje će tokom zimskog raspusta koristiti 10.000-15.000 učenika.

- Kao i svake godine, postoji mnogo programa. Organizatori su obezbedili veća finansijska sredstva nego ranije. U organizaciju su se uključile sve opštine, koje će finansirati programe na njihovim teritorijama. Klizališta će biti na više mesta. Tu su i borilački sportovi, fitnes, pilates, ples i druge aktivnosti - rekla je Vesna Zirić iz Sekretarijata za sport i omladinu.

Za one malo mirnije organizovane su radionice u kojima će se đaci upoznati sa raznim zanatima. Mnogi će biti oduševljeni izletom na Divčibare.
- U radionicama će biti po 25 učesnika i nastava će se obavljati u kontinuitetu. U organizaciji Ferijalnog saveza, deca će provesti tri dana na Divčibarama. Program je besplatan, ali će se plaćati akontacija, koja će naknadno biti vraćena. To je uvedeno da bi se izbeglo da neka deca zauzmu mesto drugoj. Učesnici će po grupama biti vođeni i na Rajac, gde će biti organizovane promocije koje prezentuju izviđački rad - rekla je Danica Džodan iz Sekretarijata.

No comments:

Post a Comment