Friday, December 26, 2008

Putari u koštac sa ledom

http://www.ekapija.com/dokumenti/beograd_put_151007.jpg

"Beograd put" juče spremno dočekao snežne padavine, a iz ovog preduzeća poručuju da u slučaju niskih temperatura nijedna važna saobraćajnica neće ostati zaleđena.

Sneg koji je juče u prepodnevnim satima padao u glavnom gradu, nije zadao Beograđanima probleme. Putari su munjevito reagovali i posuli solju sve važnije saobraćajnice, tako da su sve ulice u toku celog dana bile prohodne.

Kako se očekuje da će danas, ali i za vikend, temperatura vazduha biti i do sedam stepeni ispod nule, ekipe "Beograd puta" spremile su dovoljne količine kalcijum-hlorida koje će posipati na mostovima, u slučaju da dođe do pojave leda. U ovom preduzeću ističu i da su spremni za eventualne snežne padavine, kao i da su 43 ekipe Zimske službe u pripravnosti.

Prema planu, čistiće prvo one saobraćajnice kroz koje prolaze vozila javnog prevoza. Putari imaju obavezu da ove ulice očiste u roku od dva do četiri sata, a posle toga na red dolaze saobraćajnice koje su od značaja za život i rad građana. Tu, pre svega, spadaju prilazi zdravstvenim, školskim i predškolskim ustanovama, kao i centrima za snabdevanje, a tek na kraju se čiste sporedne ulice.

Putari su letos nabavili 8.000 tona soli. Ta količina bi, uz još 7.000, koliko "Beograd put" ima na lageru, trebalo da zadovolji potrebe održavanja gradskih saobraćajnica.

Iz Beograd-puta podsećaju da se njihova nadležnost završava na kolovozima, a da su kolege iz drugih komunalnih preduzeća zadužene za uklanjanje snega sa autobuskih stajališta, stepeništa i iz parkova, dok su građani dužni da očiste trotoare ispred ulaza u zgrade i radnje.


No comments:

Post a Comment