Tuesday, January 20, 2009

Merima na “Monteviziji”

Folk pevačica Merima Njegomir i pobednik "Pjesme Mediterana 2008" Ivan Čanović prijavili su se na konkurs za crnogorskog predstavnika za "Evrosong 2009".
Ovaj pop-folk duet već je snimio i pesmu "Kad bi dao bog", kojom kokurišu na ovogodišnjoj "Monteviziji".
Merima kaže je ovo za nju još jedan muzički izazov i da bi joj bila čast da predstavlja Crnu Goru na takmičenju u Moskvi.
- Dobila sam ponudu da pevam sa Ivanom Čanovićem, pevačem izuzetnih glasovnih mogućnosti, koji iza sebe ima pobedu na festivalu u Budvi, i posle preslušavanja pesme nisam se dvoumila nijednog trenutka. Pesma je etnopop, a ta mešavina žanrova je svetski trend - kaže folk pevačica i dodaje da veruje u pesmu koju će izvesti, ali da ne može unapred reći kolike su im šanse za uspeh.
- Pobednika u Crnoj Gori odlučuje stručni žiri, koji još nije oformljen. Iz Srbije me niko nije zvao, a smatram da nije ništa čudno ako bih predstavljala Crnu Goru. I Selin Dion je, iako Kanađanka, predstavljala Švajcarsku i pobedila. I mnogi fudbaleri igraju za druge zemlje, pa to nije nikakav problem. Što se tiče žanra koji izvodim, mogu da kažem da se pesme dele na dobre i loše, isto kao i pevači. I mi smo pre dve godine imali na "Beoviziji" Anu Bekutu i Miru Škorić, pa zašto se ne bih i ja oprobala u tom izazovu - zaključuje Merima.
Ono što se već sada može pretpostaviti je da Merima neće biti u gorem položaju od ostalih takmičara zbog folk opredeljenja jer je već godinama jedna od omiljenih pevačica crnogorskog premijera Mila Đukanovića, a i njena pesma "Ivanova korita" nosi epitet nezvanične himne Crne Gore.

No comments:

Post a Comment