Wednesday, January 21, 2009

Obama iz Džakarte

Jedan 34-godišnji Indonežanin, koji izuzetno liči na Baraka Obamu, odlučio je da unovči svoju slavu u reklamama i na televiziji.
Ilham Anas, fotograf u magazinu za mlade iz Džakarte, postao je slavan u jugoistočnoj Aziji kada su se na Internetu pojavile fotografije na kojima je predstavljen kao Barak Obama.
Visok muškarac sa crtama lica i bojom kože sličnim novoizabranom američkom predsedniku već je pristao da učestvuje u reklamiranju jednog leka na Filipinima i dobio je ponude iz Južne Koreje i Indonezije.
"Iskoristiću sve prilike koje se pojave, sve dok nisu u suprotnosti sa etikom i u skladu su sa mojim vrednostima", kazao je Ilham Anas, fotograf u magazinu za mlade iz Džakarte.

On je sinoć učestvovao u najgledanijoj tok-šou emisiji na indonežanskoj televiziji, povodom svečane inauguracije Baraka Obame u Vašingtonu.
"Prilično sam stidljiv i ne volim da se ističem. Međutim, smatram da je moja sličnost sa Obamom prilika, pošto do sada nisam bio mnogo ponosan kada sam se gledao u ogledalu", objasnio je Anas.

Barak Obama je popularan u Indoneziji, gde je proveo deo mladosti, kada se njegova majka preudala za jednog indonežanskog studenta posle razvoda od Obaminog oca Kenijca.

(na prvoj slici je Anas, na drugoj Obama)

No comments:

Post a Comment