Friday, February 13, 2009

Info Grocka

Sneg koji je padao juče u toku celog dana i noćas zbog slabe vidljivosti i klizavih kolovoza usporio je kretanje automobila i autobusa. Ekipe Javnog komunalnog preduzeća „Beograd-put” od noćas, kada su počele obimnije padavine, neprestano čiste sneg i posipaju so na ulicama prvog prioriteta a JKSP Grocka zaduženo je za održavanje,prilaza školama, Domu zdravlja , ambulantama i javnim preduzećima. Kako saznajemo od JKSP Grocka svi prilazi su uglavnom prohodni na teritoriji naše opštine. Sva raspoloživa mehanizacije JKSP Grocka je na terenu.Podsećaju se svi građani, fizička i pravnih lica da je njihova zakonska obaveza da čiste sneg i led ispred svojih zgrada, trotoara i poslovnih objekata .

Sutra je sveti velikomučenik Trifun koga pravoslavni svet slavi kao zaštitnika vinogradara. Vinogradari Grocke i Brestovika izaći će u vinograde i uz sveću i vino orezaće vinovu lozu prvi put u ovoj godini. Veruje se ako na ovaj dan padne sneg da će biti rodna godina a ako je vedro sledi period suše.

Opštinska uprava Grocka neće raditi u ponedeljak 16. februara zbog praznika Sretenja –Dana državnosti koji se proslavlja u celoj Srbiji. JP „ Vodovod i kanalizacija“ obaveštava svoje korisnike da zaposleni neće raditi ali će biti dežurne samo one službe ustanovljene potrebama preduzeća.

U 17. kolu Prve Srpske lige OKK Grocka igra sa ekipom KK Mladosti iz Zemuna. Utakmica se igra u nedelju 15. februara u sali Srednje škole u Grockoj u 18 časova i i 30 minuta.

No comments:

Post a Comment