Friday, February 13, 2009

Sneg, sneg, sneg

Sneg koji je juče zavejao prestonicu zadao je muke Beograđanima, ali i dežurnim ekipama svih komunalnih preduzeća koje su ga čistile punim kapacitetima. Ekipe su uspele da se izbore sa snegom u centru grada, dok su malo veće probleme zbog neočišćenog kolovoza imali stanovnici prigradskih naselja. Pojedinim međugradskim linijama javnog gradskog prevoza trase su juče bile skraćene.
U čišćenju snega pomogle su i ekipe JKP „Gradska čistoća". Prema rečima Milorada Tomova, pomoćnika direktora operative u Gradskoj čistoći, čak 600 ljudi angažovano je samo na uklanjanju snežnih nanosa.
U Zimskoj službi preduzeća „Beograd-put" rečeno je da su sve glavne saobraćajnice prohodne, problema je bilo jedino u Kumodražu zbog vetra koji je vraćao nanose. Prema rečima Časlava Jovanovića, glavnog dežurnog dispečera u Zimskoj službi, na terenu je oko 100 ekipa.
Što se tiče gradskog prevoza, u centru grada je sve bilo u redu, dok smo imali problema sa međugradskim linijama. Linije 534, 308, 303, 504 i 551 saobraćale su kraćim trasama. Dispečeri GSP-a su u stalnom kontaktu sa preduzećem „Beograd-put" i u saradnji sa njima uspevaju da izbegnu probleme. U dispečerskom centru GSP-a rečeno je i da su zbog snega bili neprohodni putevi ka Ripnju i Ritopeku, ali su podsetili i da stanovnici tih prigradskih naselja, kao i Zuca, Velikog mokrog luga, Moštanice i Glumčevog brda konstantno u sličnim vremenskim uslovima imaju problema u saobraćaju zbog neočišćenih kolovoza.

No comments:

Post a Comment