Wednesday, June 24, 2009

AMSS

Radio Dedal vam želi srećan put!


 

Prema podacima kojima raspolaže OC AMSS, nema padavina na području naše zemlje.  Magla i niska oblačnosti, smanjuju vidljivost na  Zlatiboru i području Sjenice, dok sumaglicu beležimo u Somboru i Smederevskoj Palanci.
    Na važnijim i frekventnijim putnim pravcima, van gradskih sredina, saobraćaj je umerenog  inteziteta. Vozače očekuju pretežno suvi kolovozi.

     Pred nastupajuću letnju sezonu,  AMS Srbije, u saradnji sa Upravom saobraćajne policije MUP-a Srbije i Asocijacijom tehničkih pregleda, organizuje tradicionalnu akcija, pod nazivom "Ispravno vozilo-bezbedna vožnja", koja će trajati do subote 27.06.2009. Očekuje se da se akcija sprovede na više od 200 linija tehničkih pregleda u Srbiji, gde će svi zainteresovani vozači imati priliku da, potpuno besplatno, provere tehničku ispravnost svojih vozila, uz napomenu da to nisu tehnički pregledi vozila, pa se ne mogu koristiti za registraciju vozila. Činjenica je da se na putevima Srbije dešava veliki broj saobraćajnih nezgoda i da se, iako je najčešći uzrok ljudski faktor, ne sme zanemariti faktor tehničke ispravnosti, odnosno neispravnosti vozila. Nadamo se da će se ovoj akciji  odazvati veliki broj vlasnika motornih vozila. I ovog puta vlasnici vozila kod kojih budu pronađene neispravnosti, neće biti sankcionisani, već će im biti ukazano na nedostatak i potrebu da isti u što kraćem roku otklone.
    Na pojedinim deonicama, na kojima su započeti radovi i gde su prisutni putari sa mehanizacijom, saobraćaj se obavlja prema postavljenoj saobraćajnoj signalizaciji, što od vozača zahteva dodatnu pažnju za volanom.
    Zbog radova na mostu preko reke Crni Timok (most broj 3, neposredno pre ulaska u tunel na deonici Selište-Gamzigradska Banja), na magistralnom putu M-5 Paraćin-Zaječar, saobraćaj se  potpuno obustavlja do ponedeljka, 29.06.2009., do 17,00 časova. Za vreme dok traje potpuna obustava saobraćaja, vozači koji idu iz Paraćina za Zaječar, Negotin ili Knjaževac, mogu da koriste alternativni put od Selišta ka Boru, pa preko Nikoličeva za Zaječar i dalje. Vozači koji idu iz Knjaževca i Zaječara ka Paraćinu, mogu da koriste regionalni put Zaječar-Boljevac, preko Lubnice, i dalje ka Paraćinu.
    U okviru redovnog održavanja autoputa E-75, do 17.07.2009.god, kod petlje Mali Požarevac,  skretanje za Mladenovac, radi se na nadvožnjaku iznad autoputa. Zbog izvođenja radova, zatvorene su brze (preticajne trake) u oba smera autoputa, pa se saobraćaj obavlja zaustavnim i voznim trakama. Na samom nadvožnjaku kolovoz je sužen, pa se vozila naizmenično propuštaju jednom kolovoznom trakom.i.
    Zbog radova na sanaciji mosta preko reke Skrapež, potpuno je obustavljen saobraćaj na obilaznici oko Požege, koja je deo magistralnog puta M-5 Čačak-Užice. Saobraćaj se preusmerava kroz Požegu, a prema najavi putara, na obilaznici oko Požege biće u potpunom prekidu do kraja jula.
    Radi se na sanaciji tunela "Stara Straževica", u okviru rehabilitacije kružnog puta oko Beograda R-251. Zbog radova, ovaj tunel će biti zatvoren za saobraćaj do 03.09.2009.     U klisurama i usecima, odnosno pored kamenih kosina, moguća je pojava odrona, posebno duž Đerdapske i Ibarske magistrale, kroz Sićevačku, Grdeličku i Drensku klisuru. Ekipe putara ih redovno uklanjaju, ali se vozačima preporučuje da voze oprezno i sporije, posebno na delu Đerdapske magistrale od Golupca do Đerdapske brane, gde su odroni najizraženiji.

No comments:

Post a Comment