Wednesday, June 24, 2009

Trip at 7

Bend je počeo sa radom 1996. godine u klubu "Magnum" gde su svirali svake srede obrade bendova: Rage aginst the machine, Faith no more, Nirvana, Primus, Red hot chili peppers, Rollins band, itd.
Trip at 7 je počeo stvarati svoje pesme pod uticajem različitih žanrova: džeza, fanka, soula, panka, regea, hard kora, hip-hopa, metala, folka, ska i drugih, te tako postaju "crossover" bend.
Godine 1996. snimaju svoj prvi album u ''Studiju 5'', ali kako nisu imali izdavača, tek nekoliko stotina ištampanih kaseta prodavale su se samo na ulici. Dobrim svirkama i publicitetom koji su stekli na radio stanicama skreću pažnju na sebe, te novembra 1996. izdaju svoj prvi album "Pianissimo", za izdavačku kuću "City Records". Pesme su pisane na srpskom, ali i na engleskom jeziku. Taj album je doživeo veliki uspeh i već u prvom mesecu prodato je 5.000 kopija.
Bend čine dve trube, gitara, bubanj, bas gitara i vokal.
Zbog avangardnog stava i kontraverznih tekstova, bend 357 je u to vreme, iz političkih razloga, bio uklonjen iz medija. Situacija se nije mnogo promenila ni do danas. Bend je i pored tih okolnosti neprestano dobija na publicitetu.
Posle prvog udarca spotom "Cigane", i velikog broja dobrih svirki, izdaju drugi album 1999. godine, "Domaći zadatak". godine 2001. razbili su stekli nove obožavaoce sa trećim albumom, "Trip at 7".
Četvrti CD izašao je 2003. godine, pod naslovom "Iz gazda Žikine kuhinje". Konačno, u martu 2005. predstavili su se publici u pravom svetlu sa (LIVE) albumom "Made in Serbia".
Godine 2007. zaokružili su svoj rad dug 11 godina sa albumom "Najbolje od 357" - plus hit pesma, "Jedna je Srbija"'.
Početkom oktobra 2008. godine bend je počeo sa izradom šestog studijskog albuma pod imenom ''NAJTRAŽENIJI''koji se našao u prodaji od 19. januara 2009. godine.

No comments:

Post a Comment