Monday, September 28, 2009

AMSS

Na važnijim putnim pravcima u našoj zemlji, saobraćaj je umerenog inteziteta,  pojačan je na prilazima većim gradskim sredinama.  Na deonicama na kojima se izvode radovi, saobraćaj se obavlja pod izmenjenim režimima, a prema postavljenoj saobraćajnoj signalizaciji.
    Zbog montaže viseće skele, a u okviru izvođenja sanacionih radova na konstrukciji postojećeg mosta preko Dunava kod Beške, na deonici autoputa E-75 Beograd-Novi Sad, danas se saobraćaj obustavlja preko mosta dva puta dnevno i to u intervalima od 09,00 do 10,30 sati i od 12,00 do 13,30 sati. Na mestu izvođenja radova je postavljena odgovarajuća privremena saobraćajna signalizacija i obezbeđeno je dežurstvo saobraćajne policije, koja će regulisati saobraćaj ispred dela puta koji se zatvara, kao i na mestima gde je moguće preusmeravanje vozila na alternativne pravce.
    Zbog radova na popravci mosta preko reke Crni Timok, na magistralnom putu M-5 Paraćin-Zaječar, na delu između Selišta i Gamzigradske banje, saobraćaj će biti potpuno obustavljen do četvrtka, 01.10.2009., do 17 časova.   
    Zbog oštećenja dilatacionih spojnica na mostu preko Dunava, na magistralnom putu M-24, deonica Kovin-Smederevo, za saobraćaj je zatvoren deo desne strane mosta, iz pravca Kovina ka Smederevu, pa se saobraćaj obavlja naizmeničnim propuštanjem vozila, a prema postavljenoj vertikalnoj saobraćajnoj signalizaciji.
    Zbog radova na rekonstrukciji magistralnog puta M-24, deonica Pančevo-Kovin-Smederevo,  potpuno je obustavljen saobraćaj na delu ovog puta u ukupnoj dužini od oko 3 km. Za vreme dok traju radovi, celokupan saobraćaj će, odgovarajućom saobraćajnom signalizacijom, biti preusmeren kroz Kovin. Najavljeno je da će radovi trajati 15 radnih dana (orijentaciono, do 07.10.2009.).    Na graničnim prelazima, trenutna zadržavanja putničkih vozila su do 30 minuta.    Zbog modernizacije G.P. Bogojevo, sa hrvatske strane, saobraćaj za sve kategorije vozila je obustavljen na pomenutom graničnom prelaza do 05.10.2009. godine.   U klisurama i usecima, odnosno pored kamenih kosina, moguća je pojava odrona, posebno duž Đerdapske i Ibarske magistrale, kroz Sićevačku, Grdeličku i Drensku klisuru. Ekipe putara ih redovno uklanjaju, ali se vozačima preporučuje da voze oprezno i sporije, posebno na delu Đerdapske magistrale od Golupca do Đerdapske brane, gde su odroni najizraženiji.

No comments:

Post a Comment